3 важни факта за твоето подсъзнание

Тази полезна информация ще ти помогне да разбереш по-добре онази част от ума ти, където огромно количество умствена дейност се извършва под нивото на съзнателното възприятие – в несъзнаваното, т. нар. подсъзнание. Запомни тези 3 важни факта, защото тяхното разбиране ще ти е от полза в стремежа ти да изградиш един по-успешен живот. Ето ги и тях…

#1 ТВОЕТО ПОДСЪЗНАНИЕ ЗАПАМЕТЯВА ВСИЧКО

Подсъзнанието запазва като информация твоите спомени и целия ти житейски опит, който придобиваш още от раждането ти, а и от времето преди това. То помни всичко, което твоите очи са видели, всеки аромат, звук и усещане. Твоето подсъзнание помни всяка житейска ситуация, през която е трябвало да преминеш и всички съкровени вярвания, които са се оформили вследствие на преживяното от теб. И цялата тази информация е винаги с теб, независимо че не е постоянно проявена като съзнателни мисли. На база на тази информация ти действаш инстинктивно и понякога нерационално, в разрез с твоите съзнателни желания.

#2 ТВОЕТО ПОДСЪЗНАНИЕ НЕ ПРАВИ РАЗЛИКА МЕЖДУ РЕАЛНОСТ И ПРЕДСТАВА

Подсъзнанието възприема по един и същ начин информацията от преживяното в действителност и от това, което „виждаш“ във въображението ти. Така например, ако си представиш, че слагаш парче лимон в устата си, независимо от осъзнаването, че това е просто представа, то устата ти се изпълва със слюнка. Подсъзнанието активира определеното за нужната ситуация поведение и го прави напълно автоматизирано, без да имаш пряк контрол над реакциите. Всяка мисъл, която повтаряш отново и отново и всеки визуален образ, който създаваш и задържаш в ума си достатъчно дълго време, оформят взаимовръзка между това, което виждаш и мислите и поведението, които са обвързани с него.

#3 ТВОЕТО ПОДСЪЗНАНИЕ Е НЕЛОГИЧНО

За разлика от съзнателното възприемане на информация, подсъзнанието е нелогично, нерационално и неаналитично. Подсъзнанието създава убеждения и активира поведения, независимо дали са правилни или не. То не анализира и не задава въпроси. Ако твоето подсъзнание е изградило убеждение, възприето от думите на баба ти или родителите ти, че парите са лоши и изобилието им води до страдания, то независимо от твоето желание да създадеш задоволително богатство, подсъзнанието, подтикнато от вече изградените ограничаващи убеждения, те саботира по всевъзможни начини и не ти позволява да постигнеш целите ти. Неприятно, нали?

Заключение

Ако се стремиш да промениш живота си, но срещаш трудности, то навярно твоето подсъзнание те саботира. Този саботаж се провокира от вече изградени ограничаващи те убеждения. Тези ограничаващи убеждения се сформират през целия ти живот, още от ранна детска възраст, когато попиваш информацията за света от твоите родители и заобикалящата те среда в стремежа да се подготвиш максимално за живота. Добрата новина е, че тези ограничаващи убеждения могат да бъдат променени с постоянство и усърдие чрез замяната им с техните позитивни противоположности.

Всекидневните позитивни утвърждения, които се публикуват в „Силата на подсъзнанието“, целят постепенно да неутрализират негативното мислене и да ти помогнат да подобриш живота си.

Виж повече публикации от категория „ИНТЕРЕСНО“.

12 коментара към “3 важни факта за твоето подсъзнание

 • Красимира

  Вече няколко месеца първото което виждам е позитивното утвърждение сутрин! Благодаря че Ви има! Борбата с подсъзнанието е трудна и явно дълга , нв се отказвам и продължавам да работя за себе си !

  Отговор
 • Нели

  Наистина е вдъхновяващо да започвам деня си с позитивно утвърждение.
  БЛаГоДАря!!!

  Отговор
 • Емо

  Под съзнанието ни определя много неща, и трудно се поддава на въздействие, но все пак има начини да се имплементират желани патерни. Все пак трябва да се внимава, какво се подава, какви методи се използват за въздействие и пр.

  Отговор
 • Nina dobcheva

  Благодаря!Истинско удоволствие е,че ви има.Всяка сутрин с нетърпение чета посланието!
  Благодаря!

  Отговор
 • Мария Вълчева

  Благодаря Ви за позитивните утвърждения всеки ден, действат ми зареждащо. Благодаря и поздравления за труда Ви!

  Отговор
 • Божанка

  Здрвейте!
  Благодаря ви ,че ви има откакто съм започнала да мисля по позитивно и да чета вашите утвърждения започвам да постигам целите си.

  Отговор
 • Галина Тодорова

  Благодаря Ви много за всичко позитивно, с което зареждате денят ми, продължавайте все така и за напред!!!

  Отговор
 • Ивелина Христова Енчева

  Благодаря за вдъхновяващия позитивизъм, с който ме зареждате всяка сутрин!

  Отговор

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *