8 прости стъпки за по-щастлив живот

Тези 8 стъпки ще Ви помогнат да изградите един по-щастлив живот и да откривате щастието навсякъде около Вас.

#1 ПРАВЕТЕ НЕЩА ЗА ДРУГИТЕ

Да се грижим за другите е в основата на нашето щастие. Да помагаме на хората около нас не е единствено в полза на тях, но и за нас самите, защото това ни прави щастливи, осъзнавайки, че сме полезни за някого другиго. Да бъдеш от полза за някого създава силна връзка с човека. И не става въпрос за пари! Да помагаш на другите означава да отделяш от времето си, да помагаш със съпричастност или просто да накараш човека да се чувства по-добре. Ако желаеш да се чувстваш добре, прави добро!

#2 СВЪРЗВАЙТЕ СЕ С ХОРАТА

Взаимоотношенията са от изключителна важност за щастието. Хората със здрави и разнообразни познанства са по-щастливи, по-здрави и живеят по-дълго. Близките взаимоотношения със семейството и приятелите създават усещане за любов, значимост и подкрепа и засилват усещането за себеуважение. За да бъдете по-щастливи, създавайте нови познанства и заздравете вече изградените такива.

#3 БЪДЕТЕ ОСЪЗНАТИ ТУК И СЕГА

Обръщайте внимание на света около Вас и се наслаждавайте на всеки един миг. Времето лети, но то е изпълнено от толкова много моменти, в които ние може да се наслаждаваме дори и на най-малките и прости неща. Не подминавайте с лека ръка усмивката на любимия човек, близостта на семейството или разходката пеша до работа. Във всеки един момент може да се открие наслада, а тази наслада да Ви изпълни с щастие.

#4 ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СЕ УЧИТЕ

Новото в живота ни държи любопитни и поддържа копнежа ни да се развиваме. Усвоявайки нови знания и умения, ние засилваме своето себеуважение и усещане за създаване на по-добра версия на самите нас. Има много начини да учим нови неща, не само чрез стандартните методи. Може да се запишете в различни клубове по интереси, да се научите да правите нещо интересно, да учите народни танци и още много други неща. Разнообразието създава усещане за развитие, а то създава щастие.

#5 ГРИЖЕТЕ СЕ ЗА ТЯЛО СИ

Движете се повече и правете упражнения! Нашето тяло и нашият ум са свързани. Доброто физическо състояние ни кара да се чувстваме добре в тялото си, а това неминуемо оказва влияние и върху нашето настроение. Не е нужно да бягате маратон, а просто всекидневно бъдете активни.

#6 ИМАЙТЕ ЦЕЛ, КОЯТО ДА СЛЕДВАТЕ

Когато вярваме, че бъдещето ни ще бъде добро, то тогава сме по-позитивни и щастливи. Всички ние имаме нужда от цели, за да бъдем мотивирани, но е важно тези цели да бъдат постижими. Ако се опитваме да потигнем невъзможното, то ще бъдем неудовлетворени и стресирани. Избирайки амбициозни, но реалистични цели, ние даваме посока на живота си и се чувстваме удовлетворени от тяхната реализация.

#7 БЪДЕТЕ ГЪВКАВИ

Всеки от нас в живота си преминава през тежки моменти, породени от прекомерен срес, загуба или различни емоционални травми. Но независимо през какво преминаваме, важен е начина, по който ще реагираме. Често не можем да повлияем на нещата, които ни се случват, но можем да изберем какво да бъде нашето отношение към случващото се.

#8 ИМАЙТЕ ПОЗИТИВНА НАГЛАСА

Позитивните емоции като щастие, благодарност, удовлетворение, вдъхновение и самоувереност ни помагат да изградим поле на позитивна енергия около нас. Да бъдеш в това поле означава, че ще допискаш и привличаш много по-лесно позитивни събития в живота си. Ние постоянно активираме Закона за привличането, но наш е избора дали ще привличаме позитивни събития или не.

4 коментара към “8 прости стъпки за по-щастлив живот

 • Калин Захариев

  Благодаря за хубавия списък. Признавам си че от номер 3 до номер 8 ги мога и ги правя, но първите две определено ми се губят някъде. Интересно ми е дали са подредени по важност или в някякъв друг специален ред. Бих се радвал ако имаме всяка седмица по една по-обширна статия за всяка от тези стъпки.

  Благодаря,
  Калин

  Отговор
  • Стоян Табаков

   Здравейте, Калин!

   Всяка една стъпка е важна сама по себе си, както и независима от останалите. Ще се постарая да опиша повече за всяка стъпка в бъдещи статии.

   С най-добри пожелания!

   Отговор
 • Марияна

  Благодаря! Справям се без никакво усилие със всичко това, като изключвам 5, но там наваксвам на работното си място, защото постоянно съм в движение.

  Отговор

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *